Racuchy z mango i migdałami z mąki orkiszowej

0 (0 ocen)

Zamiast popularnych jabłek do racuchów wykorzystaj mango :)

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szklanka maślanki
    1.5 szklanki mąki orkiszowej jasnej
    2 łyżki cukru trzcinowego
    1 duże mango lub 2 małe
    3 garści migdałów

Racuchy z mango i migdałami z mąki orkiszowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy z mango i migdałami 1. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy maślankę i mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę i cukier, dokładnie łączymy składniki. Ja robię to za pomocą widelca lub łyżki. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango oraz zmielone migdały. Nakładamy łyżką i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym.

    Przepis na około 14 racuchów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy