RACUCHY Z OWOCAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne racuchy z gruszką, rabarbarem i brzoskwinią. Najlepiej smakują jeszcze gorące.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • - 400ml mleka
    - 300g mąki pszennej
    - 1/2 kostki drożdży
    - 3 łyżki cukru
    - cukier waniliowy
    - 1 jajko
    - 3 gruszki
    - 5 lasek rabarbaru
    - 4 brzoskwinie

Racuchy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuścić z cukrem, dodać mleko, jajko i cukier, wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę owoce. Stopniowo dodawać mąkę i dokładnie wymieszać.
    Ciasto pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia.

    Na nagrzaną patelnie dodać odrobinę oleju i wykładać ciasto łyżką.

    Tak przygotowane racuchy opruszyć cukrem pudrem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy