Parmezanowe racuchy z grzybami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Parmezanowe racuchy z grzybami

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu:
    1 jajko
    1 szkl mąki
    3 łyżki startego parmezanu
    składnik podstawowy dodatkowy:
    1 szkl mleka
    składniki robocze:
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szczypta soli i pieprzu do smaku
    sos:
    2 szalotki
    2 łyżki masła
    100 g podgrzybków
    sól i pieprz do smaku

Parmezanowe racuchy z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a następnie szczyptę soli, pieprzu i parmezan. Z ciasta smażymy racuchy.
    sos:
    Szalotki kroimy w pióra i szklimy na maśle,a następnie dodajemy obgotowane wcześniej grzyby.

    Racuchy podajemy z grzybami i odrobiną parmezanu

Porady

Racuchy można podawać solo, posypane dodatkowo startym parmezanem lub z innymi ulubionymi dodatkami. Ja bardzo lubię je z duszonymi grzybami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy