Racuszki jabłkowo serowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dużo owoców , mało mąki, świetny obiad dla milusińskich)

  • 15 min

Składniki:

  • ½ kg sera homogenizowanego ( naturalny)
    4- 6 jabłek
    2 jajka
    Łyżka cynamonu
    Łyżka cukru
    Mąka
    Olej do smażenia

Racuszki jabłkowo serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuszki 1. Jabłka myję, obieram i trę na tarce o średnich oczkach. Przekładam do miski, wbijam dwa jajka, dodaję cynamon ,cukier i serek naturalny,
  • racuszki 2. wszystko dokładnie mieszam łyżką, dosypuję mąkę ( około 4-5 łyżek) ciasto powinno być gęste.
  • racuszki 3. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju, nakładam łyżką porcje ciasta i piekę racuszki do przyrumienienia. Po upieczeniu przekładam na ręcznik papierowy.
  • racuszki 4. Jeśli mało słodkie można posypać cukrem pudrem. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy