Racuszki jagodowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smak i kolor lata w zimie :)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 jajko
    1 szklanka mąki
    1/2 szklanki mleka
    2-3 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka octu winnego
    1 szczypta soli
    1 mały słoiczek jagód w cukrze

Racuszki jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki ciasta 1. Białka jajka ubić na sztywno z solą. Wszystkie składniki ciasta umieścić w garnku i dokładnie wymieszać.
  • Smażące się placuszki 2. Placuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczy na złoty kolor z obu stron.
  • Gotowe racuszki 3. Wierzch można posypać cukrem pudrem, ale jak dla mnie są wystarczająco słodkie :) Idealne do porannej kawy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy