Puchate placuszki na mące ryżowej z dodatkiem borówek, idealnie pasują nie tylko na śniadanie, ale również na obiad lub podwieczorek.
15 min
Więcej niż 10 osób
Składniki:
150 g jogurtu truskawkowego,
ok. 100 g mąki ryżowej,
2 łyżki mąki pszennej,
1 jajko,
½ łyżeczki proszku do pieczenia,
garść borówek,
1 łyżka oleju + olej do smażenia
Racuszki jogurtowe z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jogurt roztrzepujemy trzepaczką z jajkiem, dodajemy obie mąki oraz proszek do pieczenia, a na końcu olej. Następnie dodajemy borówki, delikatnie mieszamy. Gdyby ciasto wyszło za gęste dodajemy trochę wody. Na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem nakładamy łyżką placuszki. Smażymy na złoto z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Komentarze