Racuszki straciatella

0 (0 ocen)

świetne do mleczka. Dzieci je uwielbiają i nie tylko ;)

Składniki:

  • 2 dag drożdży
    5 łyżek cukru
    2 szklanki mąki pszennej
    250ml szklanki ciepłego mleka
    2 jajka
    50dag gorzkiej czekolady

Racuszki straciatella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. drożdze pokruszyć, rozetrzeć z łyżką cukru, łyżką mąki w 1/3 szklanki mleka. Odstawić na 20 min. Resztę mąki przesiać do naczynia, wlać rozczyn oraz resztę mleka (2/3 szklanki). Wbijamy jajka i wsypujemy resztę cukru. Starkuj na grubych oczkach czekoladę i dosyp. Wyrobić ciasto. Smarzymy na rozgrzanej patelni z olejem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy