Racuszki z cukinii na mące bezglutenowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie umyć,odciąć końcówki,zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Marchewkę również umyć,obrać i zetrzeć na mniejszych oczkach,czosnek przecisnąć praską.Warzywa wymieszać w misce,dodać jajko,jogurt oraz tyle mąki jak na zwykłe racuchy.doprawić do smaku sola,papryką i pieprzem ziołowym.
2.Na patelni rozgrzać olej,na rozgrzany kłaść łyzką ciasto na racuchy,zmażyć na średnim ogniu do czasu aż racuszki zrumienią się łądnie z dwóch stron.
Mozna podać z jogurtem lub śmietaną.Smacznego:)
Porady
Do ciasta warto dodać parę kropli soku z cytryny lub octu,wtedy racuchy nie będą wchłaniały zbyt dużej ilości oleju.
Komentarze