RACUSZKI Z JABŁKIEM NA KEFIRZE

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Idealne dla małych dzieci po 11 miesiącu życia.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 1 szklanka kefiru naturalnego
    * 1 jajko
    * 1/2 szklanki mąki pszennej
    * 1 duże jabłko
    * pół łyżeczki sody
    * olej kokosowy

Racuszki z jabłkiem na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko myjemy i obieramy. Następnie pozbywamy się gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Mąkę wsypujemy do wysokiej miski. Następnie wlewamy kefir i dokładnie mieszamy trzepaczką. Dodajemy jajko i ponownie mieszamy. Do gotowej masy dodajemy wcześniej pokrojone jabłko. Na koniec wsypujemy sodę i delikatnie mieszamy. Masa będzie gotowa aż powstaną małe bąbelki. Masę nabieramy łyżką i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy