Racuszki z kaszy manny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dla odmiany, inne niż popularne drożdżowe racuszki.

Składniki:

  • 10 dag kaszy manny
    szklanka mleka
    3 jajka
    łyżka masła
    łyżka cukru
    szczypta soli
    olej do smażenia

Racuszki z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody. Mleko zagotować, dodać kaszę, mieszając, aby nie powstały grudki, ugotować do miękkości. Odstawić do przestudzenia. Następnie dodać żółtka, masło, cukier i sól, utrzeć na gładką masę. Z białek ubić sztywną pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Łyżką nabierać porcje i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z owocami, cukrem pudrem, stopioną czekoladą lub bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2016

Komentarze

Podobne przepisy