Racuszki z ryżu

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jeden z moich ulubionych przepisów ,nadaje się na śniadanie,podwieczorek lub ciepłą kolację .Są pyszne.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż: 12 dekagramów
    - mąka pszenna: 12 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - mleko: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - cukier waniliowy: 2 łyżeczki
    - cukier: 2 łyżki

    - olej do smażenia: 0.75 szklanki
    - cukier puder: 0.5 szklanki

Racuszki z ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuszki z ryżu 1. Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie.Mąkę wymieszać z mlekiem,proszkiem do pieczenia,cukrami i ubitymi jajkami na gładką masę,dodać ugotowany ryż .Smażyć na rumiano.
    Podawać gorące ,posypane cukrem pudrem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy