" Racuszki z wędzoną makrelą "

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne racuszki z ciasta naleśnikowego z wędzoną makrelą.

  • 30 min

Składniki:


  • - duża makrela wędzona - 1 szt
    - cebula - 1 szt
    - mąka - 2 szklanki
    - mleko - ok.1,5 szklanki
    - duże jajko - 1 szt
    - sól - 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    - olej - 100 ml

" racuszki z wędzoną makrelą " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuchy 1. Makrelę dokładnie obieramy z ości.
    Rwiemy na kawałki.

    Cebulę siekamy w drobną kosteczkę.
    Lekko złocimy na odrobinie oleju.

    Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą.

    Dodajemy mleko , jajko i olej.

    Dokładnie mieszamy.

    Dodajemy podsmażoną cebulkę i makrelę.

    Delikatnie mieszamy tak by składniki połączyły się , ale ryba pozostała w kawałkach.

    Smażymy na rozgrzanej patelni
    ( u mnie była to specjalna patelnia do pancakes - polecam! , dlatego też wyszły takie równe i pulchne ).

    Jeśli nie posiadamy robimy to na zwykłej z niewielką ilością gorącego oleju.


    Smażymy z dwóch stron.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy