Racuszki ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ziemniaki w wersji na słodko!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 12 racuszków:
    600g ziemniaków
    3 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki cukru pudru + do posypania
    2 łyżki płatków migdałowych
    100g rodzynek
    Szczypta cynamonu

Racuszki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i zmielić w maszynce lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odcisnąć nadmiar wody. Połączyć z pozostałymi składnikami oprócz białek. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy ziemniaczanej. Smażyć niewielkie placuszki na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy