Rafaello

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bez pieczenia pyszny i co najważniejsze szybki deser do przygotowania

  • Łatwy

Składniki:

  • - krakersy (paczki): 3 pęczki
    - budyń waniliwy: 2 sztuki
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżki
    - cukeir: 0.75 szklanki
    - żółtko: 1 sztuka
    - masło: 250 gramów
    - wiórki kokosowe: 200 gramów

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kubka odlać trochę mleka, resztę zagotować z cukrem. Do odlanego mleka wsypać budynie i mąkę ziemniaczaną. Zrobić budyń. Ostudzić.
    Następnie masło zmiksować z żółtkiem, dodając po łyżce budyniu, miksować. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.

    Na blaszce (wymiary 33 x 23 cm) układamy warstwę krakersów,krem,warstwę krakersów,krem, warstwę krakersów, krem, posypka (50g wiórek przyrumienić, wymieszać z 3 pokruszonymi krakersami) i chłodzimy przez ok. 2 do 3 godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy