Rafaello

0 (0 ocen)

  • 15 min

ciasto które zawsze się udaje

  • 15 min

Składniki:

  • 3 łyżki mąki przennej
    1,5 kostki margaryny
    3 paczki po 10 dg wiórków kokosowych
    1,5 szklanki cukru
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 szt cukier waniliowy
    3 szklanki mleko 2%
    1 szt żółtko
    krakersy 2 paczki

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Półtorej szklanki cukru, żółtko, cukier waniliowy, mąkę przenną i ziemniaczaną oraz szklanka mleka wymieszać mikserem.
  • 2. W garnku zagotować 2 szklanki mleka do niej dodać zmiksowaną masę oraz paczkę kokosu (10 dag) gotować aż masa zgęstnieje
  • 3. Powstały ostudzony budyń połączyć z kasią ( do margaryny dodać po łyżeczce ). Na koncu dodać półtorej paczki kokosu.
  • 4. Na średniej blaszce układać warstwę krakersów – masę – krakersy – masa - krakersy – masa i na koniec posypać końcówką kokosu jaka nam została. Wstawić do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy