Rafaello

0 (0 ocen)

  • 60 min

Świetne połączenie słodko- słonych smaków!

  • 60 min

Składniki:

  • 2 opakowania krakersów
    300 g wiórków kokosowych
    1 i 1/2 opakowania cukru waniliowego
    3/4 l mleka
    3 żółtka
    1 i 1/2 opakowania margaryny
    1 i 1/8 szklanki cukru
    3 łyżki mąki
    3 czubate łyżki budyniu śmietankowego

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z 3/4 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę, budyń i 3/4 szklanki mleka. Miksujemy.
  • 2. Resztę mleka zagotowujemy z resztą cukru. Dodajemy masę żółtkową i gotujemy budyń. Studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy budyń. Mieszkamy z 3/4 wiórków kokosowych.
  • 3. Dno formy keksowej wykładamy krakersami. Smarujemy 1/3 masy. Czynność powtarzamy dwukrotnie. Posypujemy resztą wiórków kokosowych. Schładzamy ok. 3 godzin. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy