CIASTO RAFAELLO

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest łatwe i pyszne.Uwielbiam go robić.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 paczki krakersów,litr mleka, 2 budynie waniliowe,,3/4 szklanki cukru, 25 dag masła, 20 dag wiórków kokosowych,1żółtko

Ciasto rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka i torebek robimy budyń.Odstawiamy do ostygnięcia.Masło ucieramy z żółtkiem i nie przerywając ucieramy i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu.Na koniec wsypujemy 15 dag wiórków kokosowych.Dokładnie mieszamy.Na blasze ( o wym. 30x20cm)nakładamy warstwami krakersy i masę(tak aby warstw było jak najwięcej).Pozostałe wiórki podsmażamy na patelni ,aż się zarumienią.Mieszamy z pokruszonymi krakersami posypujemy wierzch ciasta.Wkładamy ciasto do lodówki na 2 godziny,żeby krakersy zmiękły.

Komentarze

Podobne przepisy