Rafaello

0 (0 ocen)

  • 15 min

Małe. kokosowe słodkości

  • 15 min

Składniki:


  • 200g herbatników
    200g wiórków kokosowych (+trochę do obtoczenia)
    200g mleka w proszku
    100g miękkiego masła
    3-4 łyżki mleka płynnego
    120g cukru pudru
    ewentualnie migdały do środka

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki pokruszyć w malakserze lub tłuczkiem do mięsa na drobne okruszki, wsypać do miski. Dodać mleko w proszku, cukier, kokos, płynne mleko, masło. Wszystko zmiksować do osiągnięcia jednolitej masy. Brać w rękę po porcji masy, ewentualnie wkładać w środek po migdale, toczyć kulki wielkości oryginalnych trufelków. Obtaczać w pozostałych wiórkach kokosowych.

Komentarze

Podobne przepisy