RAFAELLO

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis ten pochodzi z "tajnej" książki kucharskiej autorstwa mojej mamy. Rafaello jest naprawdę przepysznym ciastem, które zasmakuje każdemu :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kostka masła
    1 łyżeczka Ramy
    15 dag cukru pudru
    20 dag mleka w proszku
    1 szklanka likieru kokosowego
    3 białka
    10 dag płatków migdałowych
    kokos

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku pieczemy biszkopt z 4 jaj.
    Następnie masło, ramę, cukier puder i mleko w proszku miksujemy. Do
    utworzonej masy wlewamy szklankę likieru kokosowego.
    Kolejno ucieramy białka, dodajemy płatki migdałowe i mieszamy z
    utworzoną wcześniej masą. Wszystko wykładamy na zimny biszkopt. Na
    krem wysypujemy przypalony na maśle kokos, który ma niesamowity
    brązowy kolor. Wkładamy do lodówki.

Porady

Najlepiej smakuje schłodzony przez ok. godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy