rafaello

0 (0 ocen)

  • 50 min

w sam raz na babskie spotkania przy kawie

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    3 szklanki mleka
    0,5 szklanki cukru
    3 łyżki mąki
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    Cukier waniliowy
    Kostka masła
    2 opakowania wiórek kokosowych
    2 opakowania krakersów

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować 2 szklanki mleka z cukrami. Do gotującego się mleka wlać trzecią szklankę rozrobioną z makami, tak żeby nie było grudek i zagotować budyń. Zimną masę utrzeć z masłem i 1,5 opakowania wiórek . ( krakersy można namoczyć w mleku)
    Układać w brytfance warstwami: krakersy – krem – krakersy – krem - krakersy-krem- pół opakowania wiórek. Dobre na drugi dzień.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy