Rafaello z indyka z winogronem w panierce orzechowej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Bardzo smaczna przystawka. Mięso z indyka w połączeniu z winogronem,serem i orzechami przypadnie każdemu do gustu.

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 200 g filet z indyka (pieczony lub gotowany)
    100 g ser żółty
    10-12 szt. winogrono zielone
    2-3 łyżki majonezu
    50-80 g włoskie orzechy
    sól

Rafaello z indyka z winogronem w panierce orzechowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z indyka upiec lub ugotować wcześniej,drobno pokroić w kostkę.Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Wymieszać z majonezem i szczyptą soli.
    2Wziąc niedużą ilość farszu,na środek położyć winogrono i uformować kulkę, obtoczyć w panierce orzechowej(orzechy wcześniej zmielić lub rozdrobnić wałkiem) odstawić do lodówki na godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy