Rafaello z kaszy kukurydzianej

0 (0 ocen)

  • 25 min

Lekki, zdrowy deser, posmakuje każdemu, chociaż nie ma cukru.

  • 25 min

Składniki:


  • Składniki:
    150 gramów kaszy kukurydzianej (suchej)
    200 ml mleka 3,2 %
    200 ml mleka kokosowego
    Pół laski wanilii
    4 łyżki wiórków kokosowych
    2 łyżki płatków migdałowych
    kilkanaście migdałów

Rafaello z kaszy kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku podgrzewam mleko kokosowe i to zwykłe z wanilią i łyżką wiórków kokosowych. Dodaję kaszę kukurydzianą i gotuję na gęsto-około 12 minut. Kasza powinna wchłonąć całe mleko. Dodaję do masy płatki migdałowe i formuję kulki. Obtaczam kulki we wiórkach kokosowych i chłodzę minimum pół godziny przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy