To wspaniałe kuleczki o niepowtarzalnym smaku....Samemu zrobione smakują wybornie...:)
5 godz. 50 min
Składniki:
Rafaelo...Potrzebne składniki na około 40 szt pralinek
200 g Kuwertura czekolada biała do ciast kremów
200 g Śmietanki 36%
50 g wiórek kokosowych (I dodatkowo do obtaczania )
50 g płatków migdałowych
40 szt migdałów w całości bez skórki.....
1.Śmietanę zagrzać w rondelku po czym dodać do niej pokrojoną czekoladę (kuwerturę) gdy czekolada się rozpuści dodać wiórki kokosowe i płatki migdałów...Dokładnie wszystko razem połączyć (nie gotować),Odstawić na 2-3 godziny do wystygnięcia.Kiedy masa będzie się ładnie ścinać robimy z niej małe kuleczki w środek wkładamy po jednym migdałku i obtaczamy w wiórkach..Wstawiamy do lodówki na 2 godzinki i gotowe....:)
Komentarze