Raita

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kuchnia z Indii Zachodnich. Dla mnie ten przepis bardzo znany w polskiej wersji, który zresztą uwielbiam. Tylko troszkę inne przyprawy.

  • 10 min

Składniki:


  • 1 ogórek wężowy ( obrany i pokrojony w plasterki )
    2 pomidory ( pokrojone w kostkę )
    1 cebula
    300 ml jogurtu
    1 łyżeczka kuminu
    sól
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka czarnej gorczycy

Raita - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek obrałem, pokroiłem w plasterki. Pomidory pokroiłem w kostkę. Cebulę drobno posiekałem. Wszystkie składniki oprócz oleju i gorczycy wymieszałem. Rozgrzałem olej, uprażyłem gorczycę. Polałem składniki w misce, wymieszałem i wstawiłem na godzinę do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy