- średni bakłażan,
- małą cukinia,
- mała cebula czerwona,
-średnia białą papryka,
- bazylia świeża i z opakowania,
- jeden pomidor śliwkowy,
- 8 kulek sera mozzarella (mini)
- oliwa z oliwek, sól, pieprz,
Ratatouille, kolejna odsłona kolorowego, bezmięsnego obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Smażymy cebulę z papryką, podlewamy szklanką gorącej wody i dusimy aż zmiękną. Kroimy na 4 cukinie, dodajemy pod koniec duszenia cebuli z papryką. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią z opakowania. Kroimy bakłażana na pół wydrążamy środek, solimy i wkładamy nasze warzywa z patelni . Zakrywamy pomidorkiem i mozzarellą, wkładamy do nagrzanego piekarnika (170 stopni) na około 15 minut, skrapiamy oliwą z oliwek i posiekaną świeżą bazylią smacznego :)
Komentarze