Ratatouille, kolejna odsłona kolorowego, bezmięsnego obiadu

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Zdrowo i kolorowo :)

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - średni bakłażan,
    - małą cukinia,
    - mała cebula czerwona,
    -średnia białą papryka,
    - bazylia świeża i z opakowania,
    - jeden pomidor śliwkowy,
    - 8 kulek sera mozzarella (mini)
    - oliwa z oliwek, sól, pieprz,

Ratatouille, kolejna odsłona kolorowego, bezmięsnego obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bakłażan 1. Smażymy cebulę z papryką, podlewamy szklanką gorącej wody i dusimy aż zmiękną. Kroimy na 4 cukinie, dodajemy pod koniec duszenia cebuli z papryką. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią z opakowania. Kroimy bakłażana na pół wydrążamy środek, solimy i wkładamy nasze warzywa z patelni . Zakrywamy pomidorkiem i mozzarellą, wkładamy do nagrzanego piekarnika (170 stopni) na około 15 minut, skrapiamy oliwą z oliwek i posiekaną świeżą bazylią smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy