duża pierś z kurczaka
młoda cukinia
pół czerwonej papryki
1/2 średniej czerwonej cebuli
starta na dużych oczkach średnia marchew
mały słoik koncentratu pomidorowego
szklanka bulionu
wedle uznania przyprawa do francuskiego sosu sałatkowego/ zioła prowansalskie
przyprawa do kurczaka
olej
Potrawka z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.NA ROZGRZANY OLEJ W GARNKU WRZUCAMY POKROJONĄ W KOSTKĘ PIERŚ Z KURCZAKA RAZEM Z CEBULĄ. SMAŻYMY DO ZRUMIENIENIA.ZALEWAMY BULIONEM ROZMIESZANYM Z MAŁYM KONCENTRATEM POMIDOROWYM; DOPROWADZAMY DO WRZENIA. DODAJEMY POKROJONE W KOSTKĘ CUKINIĘ I PAPRYKĘ ORAZ STARTĄ MARCHEW. DUSIMY DO MIĘKKOŚCI WARZYW. POD KONIEC DOPRAWIAMY WEDŁUG UZNANIA PRZYPRAWĄ Z FRANCUSKIEGO SOSU SAŁATKOWEGO/ ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI i SOLĄ ZIOŁOWĄ . PODAJEMY Z PIECZYWEM.
Komentarze