Ravioli z mięsem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Eksperymentuję..

  • 30 min

Składniki:

  • mąka 20 dekagramów
    woda 5 łyżek
    jajo do ciasta 1 sztuka
    sól, ppieprz 1 szczypta

    nadzienie

    mięso wołowe mielone 20 dekagramów
    jajo całe 1 sztuka
    cebula, posiekana 1 sztuka
    natka pietruszki, drobno posiekana 1 łyżka
    sól, pieprz 1 szczypta

    omasta

    cebula, posiekana dość drobno 1 sztuka
    oregano, lub bazylia 1 pęczek
    masło 2 łyżki

Ravioli z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrobić ciasto z podanych składników.Odłożyć je na 2 godziny. Następnie rozwałkować i podzielić na dwa płaty. Mięso utrzeć z cebulą, jajkiem, natką i przyprawami. Rozkładać małe kupki farszu na cieście w kilku rzędach - miejsca między farszem można posmarować białkiem żeby skleić . Nałożyć na pierwszy płat drugi płat ciasta. Pokroić radełkiem na małe kwadraty i gotować w osolonej wodzi ok 5 minut. Usmażyć cebulkę na złoty kolor na maśle, pod koniec wrzucić listki oregano lub bazylii. Podawać ravioli polane omastą.

Porady

Można posypać oregano

Komentarze

Podobne przepisy