Razowe ciasteczka z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ciasteczka są kruche i bardzo smaczne, mimo, że nie zawierają w składzie mąki pszennej. Serdecznie je polecam :)

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    60 g cukru,
    jajko,
    120 g prawdziwego masła,
    100 g owsianych płatków błyskawicznych,
    140 g mąki żytniej pełnoziarnistej,
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    tabliczka gorzkiej czekolady,
    tabliczka mlecznej czekolady.

Razowe ciasteczka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie: Czekoladę drobno posiekać. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i dalej ucierać. Wsypać płatki, mąkę, proszek i czekoladę, wymieszać. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczać. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w 180 stopniach. Studzić na kratce.

Porady

Można również dodać drobno posiekane orzechy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy