Razowe kanapki z masą pstrągową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw kroję wędzone filety z pstrąga w małe kawałki, a potem łączę je z połową podanej ilości śmietany. Masę przecieram przez sito i w końcu mieszam z resztą śmietany.
2.Koperek, szczypiorek i natkę pietruszki opłukuję, osuszam i drobno kroję. Dodaję je do rybnej masy razem z zielonym pieprzem, czarnym pieprzem, solą i sokiem z cytryny.
3.Przygotowuję żelatynę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łączę z odrobiną masy rybnej, a następnie z całością masy.
4.Przygotowuję sobie formę do pasztetów, taką o pojemności 750 ml. Wykładam ją folią spożywczą, ale tak, by, wystawała poza brzegi foremki. Napełniam foremkę masą rybną, wyrównuję wierzch. Nakrywam całość folią i wstawiam do lodówki na całą noc.
5.Wykładam stężałą masę pstrągową na talerz i kroję na 8 plastrów. Układam je na kromkach chleba. Na wierzchu daję kapkę kawioru.
Komentarze