KAKÓWKA W PRZYPRAWIE DO ŻEBEREK

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Na sobotnie spotkania ze znajomymi staram się zaskoczyć ich za każdym razem czymś nowym. Udało się :) przyprawa do żeberek okazała się rewelacyjna do karkówki troszkę zmodyfikowałam proporcje składników danie wyszło aromatyczne i soczyste. Serdecznie Polecam

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ok. 1,5 KG KARKÓWKI
    GLAZURA:
    2 przyprawa do żeberek Kamis
    2 duże cebule
    4 łyżki miodu
    15 łyżek kechupu
    5 łyżeczek musztardy

Kakówka w przyprawie do żeberek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić na plastry średniej grubości obsypać 1 opakowaniem przyprawy do żeberek odstawić na 30 minut do lodówki ( można odstawić na noc).
  • 2. Glazura:
    Posiekać w kostkę cebulę delikatnie zeszklić dodać ketchup 1 opakowanie przyprawy , musztardę i miód. Wszystko zagotować.
  • 3. Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia układamy karkówkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20 minut.
  • 4. Następnie ZMNIEJSZAMY TEMPERATURĘ DO 160 C wyciągamy przekręcamy mięso na drugą stronę smarujemy glazurą wstawiamy do piekarnika na następne 15 minut. Wyciągamy przekręcamy i smarujemy glazura czynność powtarzamy jeszcze raz.
  • 5. PIEC OK 60 MINUT

Porady

Świetnie smakuje z duszonymi warzywami jak i pieczonymi ziemniaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy