Rigatoni z pesto sycylijskim

0 (0 ocen)

  • 15 min

Uwielbiam wszelkiego rodzaju sosy pesto. Są proste i szybkie w przygotowaniu. I jest mnóstwo wariacji na ich temat, także każdy znajdzie coś dla siebie.

  • 15 min

Składniki:

  • rigatoni, 200 gram
    parmezan, 10 gram
    migdały blanszowane, 20 gram
    czosnek, 1 ząbek
    papryczka chili, 1 sztuka
    bazylia, 1 duży pęczek
    pomidorki koktajlowe, 120 gram

Rigatoni z pesto sycylijskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Parmezan, migdały i czosnek zmiksować. Dodać chili, bazylię i 2/3 pomidorków. Ponownie zmiksować. Zostawić 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu. Rigatoni odcedzić. Z powrotem przełożyć do garnka. Dodać pesto, wodę i pozostałe pomidorki pokrojone w ćwiartki. Podawać ze świeżymi listkami bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy