2 woreczki ryżu białego
20 dkg pieczarek
podwójna pierś z kurczaka
sos meksykański w słoiku
ser żółty w kawałku
mała cebula
1 jajko
śmietana 12 %
masło
olej
pietruszka
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
Risotto inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do żaroodpornego naczynia dajemy ugotowany ryż ciepły ryż wymieszany z odrobiną masła,nastepnie kładziemy przesmażone z cebulą pieczarki i pokrojoną w małe kawałki oraz przesmażoną pierś z kurczaka. Na to wykładamy sos meksykański. Całość posypujemy startym żółtym serem. W szklance rozkłucamy jajko z odrobiną śmietany i polewamy tym risotto. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 40 min. Podajemy z posiekaną pietruszką. Smacznego
Komentarze