Risotto inaczej

0 (0 ocen)

  • 50 min

Nieco inne wydanie klasycznego risotto.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu białego
    20 dkg pieczarek
    podwójna pierś z kurczaka
    sos meksykański w słoiku
    ser żółty w kawałku
    mała cebula
    1 jajko
    śmietana 12 %
    masło
    olej
    pietruszka
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz


Risotto inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do żaroodpornego naczynia dajemy ugotowany ryż ciepły ryż wymieszany z odrobiną masła,nastepnie kładziemy przesmażone z cebulą pieczarki i pokrojoną w małe kawałki oraz przesmażoną pierś z kurczaka. Na to wykładamy sos meksykański. Całość posypujemy startym żółtym serem. W szklance rozkłucamy jajko z odrobiną śmietany i polewamy tym risotto. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 40 min. Podajemy z posiekaną pietruszką. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy