Risotto maluszka od 10-msc

0 (0 ocen)

Ulubione danie mojej córeczki Olgi. Posmakuje każdemu maluszkowi i osobom będącym na diecie.

Składniki:

  • - 1 szklanka rosołu drobiowego
    - 1 marchewka
    - 1 pomidor
    - 100g ryżu
    - szczypta koperku
    - natka pietruszki

Risotto maluszka od 10-msc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać, pokroić w kosteczkę, wrzucić do rosołu, gotować do miękkości.
  • 2. Ryż ugotować na półtwardo, dodać do miękkiej marchewki i gotować na małym ogniu, często mieszając.
  • 3. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dorzucić do ryżu i marchewki. Całość gotować do miękkości ryżu, aż płyn lekko odparuje. Wymieszać z posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

Porady

- do dania można dodać drobno pokrojone ugotowane mięso z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy