Risotto ze skrzydełkami drobiowymi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Risotto

  • 60 min

Składniki:

  • 6 skrzydełek
    1 szkl ryżu
    1 cebula
    kawałek (fenkułu) kopru włoskiego (ok 80 g)
    pół czerwonej papryki
    4-5 pieczarek
    kawałek pora ok 10 cm
    oregano
    majeranek
    sól
    pieprz
    szczypta chili
    szczypta lubczyku
    szczypta mięty
    pół szkl białego wina
    2 szkl rosołu
    tłuszcz do smażenia

Risotto ze skrzydełkami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć, i przeciąć na wszystkich zgięciach. W głębokiej patelni lub rondlu rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, przysmażyć poporcjowane skrzydełka razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodać posiekane warzywa, podlać winem i rosołem, wsypać ryż, przyprawy do smaku i mieszając gotować na wolnym ogniu. W razie potrzeby dolać wody by risotto nie było zbyt suche. Pod przykryciem zostawić jeszcze na ok 10- 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy