Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!
40 min
Dla 8 osób
Składniki:
-250 g ryżu do risotto
-250 ml białego wina
-250 ml wody
-2 czarne trufle z zalewy
-oliwa truflowa
-5 dag startego parmezanu
-1 łyżka masła
-sól
-pieprz kolorowy
Risotto truflowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.N rozgrzanej oliwie szklimy przez kilka minut ryż razem z pociętymi w płatki truflami. Podlewamy ryż częścią wina. Mieszamy. Stopniowo uzupełniamy wyparowane wino małą ilością wody. Cały czas mieszamy. Dolewamy systematycznie na przemian wino i wodę. Pamiętamy o mieszaniu. Po odparowaniu płynów (około 15 minut) dodajemy starty parmezan i masło. Doprawiamy pieprzem i solą.
Komentarze