Risotto w grillowanych łódeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię umyć, przekroić wzdłuż i delikatnie łyżeczką wyciągnąć miąższ . Miąższ posiekać w kostkę i zostawić na później .
Wydrążone cukinie posmarować delikatnie oliwą, posolić na to ułożyć 1 ząbek czosnku posiekany w plasterki. Cukinie zapiec w piekarniku na funkcji grilla, aż będzie rumiana ok 20 - 30 min
2.Grzyby obgotować, zmielić blenderem.Cebulę i boczek posiekać w kosteczkę, podsmażyć na oleju, dodać ryż i smażyć do momentu, aż zrobi się biały. Zalać wodą z grzybów, aby przykryło cały ryż,dodać zmielone grzyby i przeciśnięty przez praskę czosnek i gotować na małym ogniu,aż ryż zmięknie. Doprawić solą i pieprzem.
Komentarze