Risotto z dynią

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Kremowe risotto rozpływające się w ustach gdzie dynia gra główną rolę

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 g dyni piżmowej
    1 szklanka ryżu brązowego długoziarnistego
    1 marchewką
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 papryka czerwona
    Olej
    300 g pieczarek
    2 czubate łyżki śmietany
    Pieprz, sól

Risotto z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ryż ugotować na sypko
    2. Na patelni podsmażyć pokrojone cebulę i czosnek
    3. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć pieczarki i dodać do cebuli dusić 15 minut
    4.Pokroić marchewkę na cienkie talarki i dodać do i suszonych pieczarek
    5. Pokrojone paprykę oraz dynię w kostkę dodać do pozostałych składników
    6. Dusić 45 minut
    7. Doprawić solą i pieprzem
    8. Dodać śmietanę
    9. Połączyć z ryżem dusić minutkę

Komentarze

Podobne przepisy