Risotto z kurczakiem i sosem grzybowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Sycace i smaczne danie

  • 45 min

Składniki:

  • 1 podwojny filet z kurczaka
    1 cebula
    1 sos grzybowy
    200g ryzu
    2 lyzki oleju
    2 lyzki masla
    50-100g sera zoltego
    sol , pieprz, slodka mielona papryka

Risotto z kurczakiem i sosem grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-25rkij7 1. Cebule pokroic w drobna kostke zeszklic na oleju. Fileta pokroic w kostke dodac do cebuli i smazyc az odparuje plyn.
  • image-01by0a3 2. Wsypac ryz i smazyc az zacznie przywierac.
  • image-00dp6aj 3. Dodac sos z torebki i podlewac stopniowo garaca woda do momentu az ryz zrobi sie miekki ale nie rozgotowany. Czesto mieszac. Dusic pod przykryciem.
  • image-1k50lv9 4. Na koncu dodac maslo. Doprawic sola pieprzem i mielona papryka. Gotowe danie rozlozyc na talerzach i posypac tartym zoltym serem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Risotto z warzywami i kurczakiem