rizzoto z galaretek

0 (0 ocen)

  • 60 min

połaczenie delikatnego kremu i galaretek - super na zbliżające sie upaly

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt: 4 jaja, szkl cukru, pół szkl mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy
    Krem: 2 galaretki, śnieżka, 200 ml mleka
    Wierzch: 2 galaretki czerwone, 3 galaretki róznokolorowe ,10 dag rodzynek

Rizzoto z galaretek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt - jajka ubić z cukrem na puch. Dodać mąkę, proszek, cukier wanilliowy. Wymieszać i wylać do dużej tortownicy. Wstawić do piekarnika na 35 min - 160 st C. Przekroić i przełożyć kremem
    Krem - Śnieżkę ubić z mlekiem i rozmieszać z 2 galaretkami , wstawić do lodówki na 20 min.
    Wierzch - na kremie ułożyc kawałki różnych galaretek, boki i wierzch obsypać rodznkami i zalać tężejącą galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy