Rogale drobiowe z brzoskwinią

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min

Brzoskwinia dobrze komponuje się z mięsem drobiowym,nadając mu lekko słodkawego i soczystego smaku.

  • 40 min

Składniki:

  • 700 g mięsa drobiowego(kurczak,indyk)
    4 połówki brzoskwiń z syropu
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej+ do panierowania
    1 łyżka maki ziemniaczanej
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Rogale drobiowe z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego doda jajko,bułkę tartą,mąkę ziemniaczaną,sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszać.
    Brzoskwinie pokroić w kostkę,
  • 2. Przygotowaną masę podzielić na pięć części z każdej zrobić placek,na środku ułożyć brzoskwinie,zwinąć w rulon,a następnie z rulonu uformować kształt rogala.
  • 3. Uformowane rogale obtoczyć w bułce tartej,smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy