Rogale z grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Doskonałe rogaliki na świateczny stół. Idealne jako dodatek do barszczu czerwonego .

  • 60 min

Składniki:

  • 400 g mąki pszennej tortowej
    25 g drożdży,
    125 ml mleka,
    1 szczypta soli
    4 łyżki cukru
    200 g masła

    0,5 kg pieczarek
    10 dag kapusty kiszonej
    1 cebula,
    2 szczyptypieprzu ziołowego
    1 łyżka oleju

Rogale z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku.
    Łączymy z mąką ,masłem ,solą i cukrem.
    Zagniatamy ciasto.
    Wkładamy zawinięte w folię aluminiową do lodówki na 45 minut .
    Wyciągamy ,wałkujemy na stolnicy posypanej mąka .
    Dzielimy na trójkąty.

    Farsz;
    Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach .
    Kapustę gotujemy ,odciskamy i drobno kroimy .
    Cebule podsmażamy na łyżce oleju.
    Dodajemy pieczarki i kapustę .
    Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym .Studzimy


    Nakładamy po łyżeczce farszu ,zwijamy w rogaliki .
    Układamy na blaszce posypanej mąką i posmarowanej wcześniej masłem,.
    Pieczemy w 175* C przez 22 minuty.
    .

Komentarze

Podobne przepisy