Rogale z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku.
Łączymy z mąką ,masłem ,solą i cukrem.
Zagniatamy ciasto.
Wkładamy zawinięte w folię aluminiową do lodówki na 45 minut .
Wyciągamy ,wałkujemy na stolnicy posypanej mąka .
Dzielimy na trójkąty.
Farsz;
Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach .
Kapustę gotujemy ,odciskamy i drobno kroimy .
Cebule podsmażamy na łyżce oleju.
Dodajemy pieczarki i kapustę .
Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym .Studzimy
Nakładamy po łyżeczce farszu ,zwijamy w rogaliki .
Układamy na blaszce posypanej mąką i posmarowanej wcześniej masłem,.
Pieczemy w 175* C przez 22 minuty.
.
Komentarze