Rogaliki a'la francuskie z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Słone ciasto i słodka czekolada to duet doskonały.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    800g mąki
    3 żółtka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 kostka margaryny 250g
    1 kostka smalcu 200g
    1 duże opakowanie śmietany 18% 400g
    Dodatkowo:
    2 tabliczki czekolady mlecznej

Rogaliki a'la francuskie z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść i schłodzić przez 3 godziny w lodówce. Podzielić na 3 części . 1 część ciasta rozwałkować na koło grubości 1 cm. Pociąć radełkiem na trójkąty. Na każdym trójkącie ułożyć po 2 kostki czekolady, zwinąć - formując rogalika. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temp. 200 s C. Podsypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy