rogaliki cynamonowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Maluteńkie, kruchutkie ciasteczka są doskonałe na każdą okazję i bez okazji- tak po prostu do herbatki. Zawsze mam w szafce puszkę domowych ciasteczek na wpadek niespodziewanych gości a najczęściej są to właśnie rogaliki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    400 g mąki
    100 g cukru pudru
    200 g zimnego masła
    2 żółtka gotowane
    2 żółtka surowe
    łyżka cynamonu

Rogaliki cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z cynamonem i przesiać. Masło utrzeć, następnie dodać cukier puder a później żółtka. Zmiksować na gładkie ciasto. Schładzać je w lodówce przez godzinę. Następnie ręce oprószyć mąką i formować niewielkie rogaliki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 200*C około 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy