Maluteńkie, kruchutkie ciasteczka są doskonałe na każdą okazję i bez okazji- tak po prostu do herbatki. Zawsze mam w szafce puszkę domowych ciasteczek na wpadek niespodziewanych gości a najczęściej są to właśnie rogaliki.
1 godz. 30 min
Składniki:
Składniki:
400 g mąki
100 g cukru pudru
200 g zimnego masła
2 żółtka gotowane
2 żółtka surowe
łyżka cynamonu
Rogaliki cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszać z cynamonem i przesiać. Masło utrzeć, następnie dodać cukier puder a później żółtka. Zmiksować na gładkie ciasto. Schładzać je w lodówce przez godzinę. Następnie ręce oprószyć mąką i formować niewielkie rogaliki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 200*C około 10 minut.
Komentarze