ROGALIKI DROŻDŻOWE

0 (0 ocen)

  • 55 min

Są czasochłonne, ale warte zrobienia

  • 55 min

Składniki:

  • 0,75 dag maki
    2 łyżki cukru
    2 jajka
    5 g drożdży
    1/4 szklanki mleka
    cukier waniliowy
    1 l marmolady

Rogaliki drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rogaliki 1. Na stolnice wykładamy mąkę, jajka, cukier i mieszamy. Drożdże dodajemy mleka i mieszamy. Później dodajemy je do pozostałej części składników i wszystko razem zagniatamy. Na koniec dodajemy śmietanę i razem zagniatamy.
  • 2. Ciasto dzielimy na kilka części i rozwałkujemy. Kroimy na paski a później na małe trójkąty. Na każdy trójkąt dajemy troszkę marmolady i zwijamy w rogaliki
  • 3. Układamy na brytfance i wkładamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor. Wyciągamy i posypujemy cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy