Rogaliki Francuskie - Słodycz od Karoliny :)

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ciasto franuckie upiekłam na randkę i tak magicznie posmakowało , że mężczyzna, który jego posmakował został moim obecnym narzeczonym :)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego ( ja opakowanie kupiłam w biedronce )
    1 słoik konfitury z wiśni ( ja skorzystałam z konfitury domowej)
    2 łyżki cukru pudru .

Rogaliki francuskie - słodycz od karoliny :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
    Ciasto wyjmujemy z opakowania i rozwijamy ,przecinamy na pół. Kroimy ciasto w trójkąty
    Smarujemy konfiturą(ja miałam wiśniową , ale może być dowolna ) i zawijamy od dołu trójkąta czyli od tej najszerszej strony. Staramy się na koniec je zaokrąglić, aby kształtem przypominały rogalika lub księżyc.
    Układamy rogaliki na blaszce w małych ostępach i pieczemy około 26 minut, tak aby się przyrumieniły. Blachę przekładamy po 10 minutach, aby każda strona upiekła się podobnie .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy