Rogaliki jeżynowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Najlepsze jeszcze ciepłe:)

  • 50 min

Składniki:

  • pół kostki miękkiej margaryny
    250g mąki
    4 łyżki cukru
    1 jajko
    3 łyżki śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    dowolne owoce (u mnie jeżyny)

Rogaliki jeżynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatam ciasto, rozwałkowuję na grubość 0,5 cm, kroję na trójkąty. Na środek każdego trójkąta nakładam po 3-4 jeżyny i zwijam w rogaliki. Piekę w 150 st.C przez 30 min, po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.

Porady

Jeśli owoce są soczyste posypuję je odrobiną bułki tartej- wchłonie sok i ciasto nie będzie nasiąknięte

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy