Rogaliki marchewkowe z masą budyniową

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna alternatywa dla osób, które nie tolerują / nie mogą cukru. Polecam szczególnie dla dzieci i osób kochających słodycze.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 kostka margaryny np. Kasi
    20 dag startej (na drobnych oczkach) marchewki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Rogaliki marchewkowe z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę utrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  • 2. Margarynę posiekać z mąką i dodać proszek do pieczenia.
  • 3. Ciasto schłodzić w lodówce.
  • 4. Schłodzone ciasto rozwałkować, przesypując mąką, następnie wyrabiać rogale dodając masę budyniową (o dowolnym smaku).
  • 5. Zapiekać w 180 stopniach aż się zrumieni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy