Rogaliki wypełnione fetą i żurawiną w cynamonie i sezamie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Proste i smaczne:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    100 g fety
    3 łyżki żurawiny
    cynamon
    pieprz
    sezam
    jajko

Rogaliki wypełnione fetą i żurawiną w cynamonie i sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Smarujemy fetą wymieszaną z żurawiną, posypujemy przyprawami i zwijamy w rulon. Następnie kroimy w plasterki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

    Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy do zarumienienia.

    Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy