Rogaliki z czekoladą

0 (0 ocen)

z dodatkiem kremu czekoladowego ........

Składniki:


  • * 4 szklanki mąki
    * 1 margaryna
    * 3/4 szklanki gęstej śmietany kwaśnej
    * 5 dkg drożdży
    * 2 łyżki cukru
    * 2 żółtka
    * krem czekoladowy

Rogaliki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Margarynę roztopić i ostudzić. Mąkę wsypać do miski, rozkruszyć drożdże i posypać cukrem i odrobiną mąki. Po chwili dodać żółtka, śmietanę i przestudzoną margarynę.Wszystko zagnieść na gładkie ciasto.
  • ciasto na rogaliki 2.
    Uformować kulę, przekroić na cztery części. Każdą rozwałkować w cienkie kółko, przekroić na cztery. Na każdy trójkąt nałożyć trochę kremu, zwinąć i uformować rogalik.
  • ciasto przygotowane do formowania rogalików 3.
    Tak samo zrobić pozostałe części ciasta. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć rogaliki. Pozostawić na 5 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Upieczone posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy