Rogaliki z konfiturą z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Gdy za oknem zimno, chętnie sięgam po ciasto francuskie i robię rogaliki z konfiturą z czarnej porzeczki, konfitura oczywiście domowa i od razu robi się cieplej:))

  • 30 min

Składniki:


  • ciasto francuskie 1 opakowanie
    jajko 1 sztuka
    cukier brązowy 3 łyżki
    cukier kryształ 2 łyżki
    konfitura z czarnej porzeczki
    sól szczypta

Rogaliki z konfiturą z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przesypać cukry i wymieszać, podzielić na dwie połowy, ciasto posypać pierwszą połową cukru wciskając cukier dłonią.
  • 2. Radełkiem wycinać trójkąty, każdy smarować konfiturą, zawijać nadając kształt rogala.
  • 3. Rogaliki przełożyć na blachę.
    Posmarować jajkiem, posypać cukrem.
  • 4. Piec w 200 stopniach około 15 minut.
  • 5. Pyszne rogaliki z konfiturą z czarnej porzeczki gotowe.

    Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy